ADIYAMAN / MERKEZ - Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi

May

Kamuoyunun görüşüne sunulan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı ile ilgili olarak hazırlanan ve eğitim felsefesi, öğrenci profili, erdem-değer eylem modeli, beceriler çerçevesi ve bütüncül program eğitim modeli gibi bileşenlerin tanıtıldığı broşürler yayımlandı.

Nis

Okulumuz Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi'nde 9. sınıflar arası bilgi yarışması düzenlendi. Konferans salonunda gerçekleştirilen  bilgi yarışmasının kazananı 9/ F sınıfı oldu. Öğrencilerimizi kutluyor, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi “ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında okulumuzu temsil eden 10. Sınıf öğrencisi Elif KÖYSU  kompozisyon alanında il ikincisi olarak dereceye girmiştir.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali TOSUN ile Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Arif KARAKUŞ başarısından dolayı öğrencimiz Elif KÖYSU’yu makamlarında kabul ettiler. İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali TOSUN öğrencimiz Elif KÖYSU’ya hediyelerini takdim ettiler. Okul Müdürümüz Sayın Abdullah BİLEN ise bayrak töreninde öğrencimizin başarısını öğretmen ve öğrencilerimizle paylaşarak kendisini tebrik etti.

Mrt

Türk Tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü kutlamak ve vatanımız için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi anmak amacıyla okulumuzda öğrencilerimizin hazırladıkları bir anma ve kutlama programı gerçekleştirdik. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz.

Törenimize katılımlarıyla bizleri onurlandıran Muharip Gaziler Derneği üyeleri Sayın Ahmet OKUTAN, Sayın Ahmet KILINÇ ve Sayın Abdurrahman SAYGI’ ya teşekkürlerimizi iletiyoruz.

May

10.sınıf öğrencilerimiz, eTwinning projemiz "Cajon ile İngilizce öğretimi" kapsamında Şehit Rıza Fırat İlkokulu birinci sınıf öğrencilerine cajon ile İngilizce şarkı çalmayı öğretti. 23 Nisan'da gösteriye çıkan öğrenciler, "Twinkle Little Star" şarkısını öğrencilerimizin öğrettiği ritimle çaldılar.